HISTORISK BAKGRUNN

2033_train-595x250-h_595x300

NTMs europeiske misjonsutdanning tok i mot sin første studentgruppe høsten 2000, men den har en rik arv som går helt tilbake til 1942 når New Tribes Mission ble etablert.

Helt fra starten har NTM innsett viktigheten av gode forberedelser før man begynner sin tjeneste som misjonær. Et misjonsskurs ble startet i 1943, og i 1945 åpned NTM dørene på sin første misjonsskole. Dette ble etter hvert til et ettårig studie, og ble undervist på flere steder i USA.

I 1955 ble språkvitenskap lagt til som et ettårig studie man kunne ta etter misjonsutdanningen. I 1967 ble  Instituttet for Språkvitenskap flyttet til sitt nye tilholdssted ved Lake of the Ozarks, nær Camdenton, Missouri, USA.

I Europa ble det etablert en Bibelskole for NTM i 1979. Frem til år 2000 måtte europeere reise til USA eller Canada for å fullføre misjonsutdanningen.

I dag takker vi Gud for en romslig eiendom i Lincolnshire, UK, hvor vi kan tilby studenter fra hele Europa hele misjonsutdanningen med muligheten for påbygning med språkvitenskap.

Vi tar gjerne i mot besøkende hele året. Du kan også som besøkende få komme og lytte til undervisningen som foregår.

Left Menu Icon