Å bo på bredden av Amazonelven

22.12.2015 /

Misjonærene Kris og Mary Jane Howe bor på bredden av Amazonelven. Kris forteller at når det er flom, ligger huset bare noen meter fra elven.

De har nettopp flyttet til det nye hjemmet sitt, og det kommer av at de har fått en ny oppgave innen misjonen. Barna deres storkoser seg her. De elsker å svømme, fiske og samle ting som kommer flytende forbi med elvevannet.

Kris fortalte at en dag kom det alle slags grønnsaker flytende forbi. ”Det må være en båt som var på vei til byen for å selge grønnsaker. Enten har båten gått rund, eller så har folket ombord mistet varene sine. To av barna våre som var ved elven, ropte til oss om alle sorter grønnsaker de hadde klart å sanke inn.”

Kris forteller at han ikke tenkte så mye over dette, helt til han så minstebarnet på tre år, kom gående med en halvspist gulrot og sa at det var sunt å spise gulrøtter. Kris sa: ”Det er sant det, men jeg vil ikke at du skal spise gulrot som kommer fra den skitne elven.”

Kris og Mary Jane skal begynne å jobbe som lærere ved internatskolen for misjonærbarn i Brasil. Dette er noe nytt for dem, og en stor forandring fra det de gjorde før, da de jobbet inne i en stamme. Kris skal være lærer for femte og sjette klasse. Mary Jane skal undervise på forskjellige klassetrinn, lesing, språk, musikk, engelsk og litteratur.

I tillegg må de hjelpe sine egne barn med overgangen fra hjemmeundervisning til skoleundervisning.

Familien Howe tar de nye utfordringene med stor ro, for de vet at Gud har ledet dem inn i denne nye oppgaven. Kris sier: ”Gud har brukt våre svakheter, feiltrinn og vanskelige opplevelser, også ting som vi slett ikke var forberedt på… i slike tider har Han talt til meg gjennom Filipperne 4:6-7. Når det ikke var noen ”logisk” grunn til at jeg skulle ha fred, har Gud likevel gitt nåde og fred som overgikk alt jeg hadde opplevd før.”

Kris siterer verset som betyr så mye for ham: ”Vær ikke bekymret for noe! Men legg alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på ham med takk. Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus.”

Be for Kris og Mary Jane Howe og familien deres når de nå skal begynne på en ny oppgave på et nytt sted. Be om at Herren velsigner tjenesten og fortsette å gi dem fred gjennom alle forandringene de nå opplever.

n@w-nov11_Cover-105x160

envelope

Left Menu Icon