Aldri utlært i misjonsarbeid

30.01.2018 / markus

Spesielle egenskaper

Å bli utdannet som misjonær, er noes om aldri tar slutt. Der er noen ferdigheter en kan lære og ta i bruk, som gjør en misjonær mer effektiv i tjenesten. Oversettelse er en viktig egenskap for dem som jobber med menighetsplanting, og det må også være noen som kan sjekke tekstene grundig. Katie Moore er misjonær blant nahuatlfolket i Mexico. Hun vet alt om dette og har en historie om en av de gangene en slik sjekk viste at de hadde truffet blink.

Å få fram den riktige mening…

Da de jobbet med en leksjon om Døperen Johannes, la Katie merke til at Bernie virkelig var på sporet med detaljene i denne historien –  men hun ønsket å vite hva Bernie mente om noe de enda ikke hadde diskutert.

“Da Johannes så Jesus, sa han: ‘Se der Guds Lam.’ Hvorfor tror du han sa det?» spurte Katie.

Bernie behøvde ikke å tenke lenge før hun svarte: “For lenge siden bar folket lam til Guds hus,” sa hun, “Presten la hendene på dyret, og alle syndene til folket ble lagt på det. Da behøvde ikke hele folket å dø, for lammet døde i stedet for dem. Det var det Jesus skulle gjøre for folket.”

Er du ikke enig i at Bernie hadde forstått dette helt riktig?

…Til Guds ære

Det er derfor utdannelsen fortsetter. Vi utdanner oss så vi kan gjøre oppgaven vår skikkelig. Men hvorfor vil vi gjøre oppgaven vår skikkelig?

Det er ikke for at vi skal kunne klappe oss selv på skulderen og si: “Den testen besto vi virkelig med glans!»

Det er for at vi kan oppleve at slike som Bernie virkelig forstår hva Gud har gjort og fortsetter å gjøre for oss.

Det er for at vi kan få se levende menigheter blant alle folkegrupper.

Det er for at Gud skal bli herliggjort .

Be sammen med oss for den vedvarende. Be for misjonærteamet hos nahuatlfolket som underviser bibelleksjoner. Evangeliet vil bli presentert i slutten av denne måneden.

n@w-nov11_Cover-105x160

envelope

Left Menu Icon