Berget etter 15 timer i vannet

21.09.2012 /

Letemannskap har reddet NTM misjonær Chad Earl og seks andre passasjerer som var savnet etter at en båt sank på vei fra West New Britain til New Ireland, to øyer i Papua Ny-Guinea. Dette skjedde onsdag den 19. september.

Chad Earl og åtte personer fra lokalbefolkningen dro i halv to tiden, lokal tid, avsted på en 6 mil lang sjøreise. Mellom klokka tre og fire på ettermiddagen, kom det plutselig en bråttsjø og fylte båten så den sank I løpet av sekunder. Chad og de andre passasjerene klamret seg til treverk og ting fra båten som fløt i sjøen.

Tre av kvinnene kunne ikke svømme, så Chad og noen av mennene ble der ute sammen med dem. De bandt sammen bensintanken og et tredekk fra båten og ventet på hjelp. De hadde reist sammen med en annen båt som så hva som skjedde. De kom tilbake for å se hvordan det gikk, men kunne dessverre ikke hjelpe dem.

Mørket kommer fort på i disse strøkene, så Chad og de andre måtte bare fortsette å klamre seg til den primitive flåten gjennom natten. To av mennene som holdt seg fast i noen andre flytende gjenstander, drev unna de andre og kom etter hvert inn mot land, mens Chad og resten ble ute på sjøen.

New Tribes Mission på Papua Ny-Guinea fikk melding om at båten ikke var kommet fram før det ble mørkt. Nødetatene ble kontaktet, og det ble sendt ut meldinger til Ambassader, venner, familier og troende venner. Da det lysnet neste dag, ble det mobilisert både småfly og helikoptre for å lete etter dem. Lokalbefolkningen samlet seg og laget en flåte av båter som gikk ut for å lete etter de sju personene som fortsatt var savnet. Like etter klokka halv åtte om morgenen ble de funnet. Redningen kom etter at de hadde drevet rundt i sjøen i 15 timer!

Chad har dratt tilbake til fastlandet og planlegger et nytt forsøk på å gjennomføre turen ut til øya. Han mistet alt han hadde med seg, alt utstyret sitt, datamaskinen og ryggsekken. Han hadde bare en shorts på seg. Vi er svært glad og takknemlig for at han og de andre kom trygt tilbake.

New Tribes Mission sender sin takk til øvrighetene, særlig National Maritime Safety Authority i Port Moresby, for innsatsen de gjorde i redningsarbeidet. NTM vil også takke lokalbefolkningen, patpatarfolket og andre, for all hjelp i denne redningsaksjonen. Tusen takk til alle dere som var med i bønn.

Men mest av alt er NTM takknemlig til Gud som skapte havet og stjernene, vinden og bølgene. Vi er takknemlig for at en stor og mektig Gud har omsorg for mennesker som er hjelpeløse ute på sjøen, og for folk på tørt land som ber gjennom hele natten for at de må bli berget.

Comments are closed.

n@w-nov11_Cover-105x160

envelope

Left Menu Icon