Bønn om forbønn

26.02.2013 /

Hvordan kan en forandre en kultur der ekteskapet har vært mettet av konflikter I alle generasjoner? Hvordan blir familieforhold endret å undervise Guds Ord?

Ralf Schlegel skriver at det har vært holdt seminarer i dinangatmenigheten, der Suke og kona hans, Ana, har undervist. Suke og Ana er NTM-arbeidere fra byen og er statsborgere av Papua Ny-Guinea. De hadde mye å fortelle fra sine egne erfaringer om Guds plan for ekteskapet og hvordan det fungerer i kulturen lokalt.

De av dinangatene som har fått et åpent hjerte for åndelige ting, lærer mye nytt om Guds plan for ekteskapet.

I noen tilfeller har det kommet opp spørsmål som: “Hva gjør du når kona ikke respekterer meg og ikke hører på det jeg sier?” Eldre kristne, som har grodd fast i gamle vaner og drar med seg gamle sår og skuffelser, hadde dypere og vanskeligere spørsmål.

I en kultur med både fysisk og verbale konflikter, gir bibelundervisningen en mulighet til ny start.

 “ Dere kvinner, underordne dere ektemennene deres som under Herren selv…  Dere menn, elsk konene deres, slik Kristus elsket kirken og ga seg selv for den.” (Efeserne 5:22, 25)

Lørdagen talte Suke til hele menigheten, og også til kristne fra nabolandsbyen. Senere hadde Ana et møte med kvinnene og snakket om kvinnens ansvar… Hun brukte eksempler fra sitt eget liv og gjorde det veldig praktisk for kvinnene. Suke gjorde det samme for mennene.

“Det var veldig kjekt å se hvordan de troende her ønsker å leve etter Guds Ord,” sier Ralf. “Det takker vi Gud for… for det tar lang tid å lege gamle sår. Vi setter pris på at dere er med og ber for dette.”

Det er viktig å be for de troende dinangatene som gjerne vil anvende de bibelske prinsippene de har lært om ekteskapet.

Comments are closed.

n@w-nov11_Cover-105x160

envelope

Left Menu Icon