Bønneemner fra menigheten i Mouk

08.12.2017 / markus

En Mouk misjonær til Lusifolket

“Jeg er glad for at dere kom så vi kan dele dette og snakke om arbeidet Herren gjør for å nå ut til andre språkgrupper.”

Patrick, en Mouk misjonær, sa dette som avslutning på et intervju jeg hadde med ham. Kollegaen min, Alan McDole og jeg, har nettopp vært på reise til Papua Ny-Guinea for å ta med hjem historien om Guds arbeid blant moukfolket, og det de gjør for å nå ut til de omkringliggende folkegruppene Lusi, Anem og Kove.

Patrick ber oss om å be

Vi spurte Patrick om vi kunne ta med bønneemner tilbake, ting vi kunne dele med dere som leser dette.

Patricks bønneliste handler om mange forskjellige ting. Noe er det samme som dere ville ha bedt om i en kultur som denne.

Like, men annerledes bønneemner

For eksempel, Patrick spør om vi vil be om at de modne menighetene blant andre språkgrupper i nærheten, kan komme og bli med misjonærene fra mouk og hjelpe til med å nå ut til enda flere folkegrupper i området.

I kulturen deres er det menighetene som støtter misjonærene ved å gi dem det de trenger fysisk, og noen ganger også økonomisk. Dette gjelder husbygging, og dette skjer ofte, siden de bygger med et materiale som ikke varer så lenge. Og så hjelper de til med grønnsakshagene. Det er slik de kan hjelpe misjonærene.

Med andre ord, moukfolket har gode muligheter til å hjelpe misjonærene så de kan gå til Lusi-, Anem- og Kovefolket, for de bor relativt nært, bare en-til-tre dagers fottur unna. Men det er andre folkegrupper lenger vekke som også trenger å høre Guds Ord. Mouk spør om vi kan be om at de troende som bor nærmere kan gå til dem.

De kristne blant moukfolket strekker grensene sine. De har en nød for de andre folkegruppene utenom deres område. De spør om vi kan henvende oss til Herren med bønn om at andre troende, som bor nærmere, kan ta denne utfordringen.

Alle disse bønnebehovene er fra Patrick, på vegne av moukmenigheten. Vil du ta tid i løpet av denne uken og bringe disse bønneemnene fram for Guds trone?

n@w-nov11_Cover-105x160

envelope

Left Menu Icon