Det har vært en spinnvill måned

30.10.2012 /

Gud arbeider i Yembiyembistammen på tross av mange vanskeligheter.

«Landsbyen og flystripen vår lå under vann i halvannen måned», skrev misjonær Brooks Buser. Flomvannet i Yembiyembi hadde steget til 3 meter over elvebredden.

Det skulle være nok til å omgjøre en misjonær til mester i kanopadling, fortsetter Brooks.

Kort sagt; «gåing var ut, padling var in

Vannet som dekket flystripen hindret flyene i å lande, så NTM piloter måtte fly over og slippe ned alle forsyningene fra luften. Hverdagen i flomperioden besto av mye suppenudler, frokostblanding og – nesten – et tusenbeinbitt.

Men Gud sørger for at arbeidet Hans fortsetter under alle slags forhold. Brooks ramser opp noen av høydepunktene fra den siste tiden: Yembiyembi troende rettet opp i falske og ødeleggende rykter om Brooks, 31 personer har latt seg døpe, arbeidet med å oversette 2. Korinterbrev og Matteusevangeliet går fremover, og 14 Yembiyembi menn som er ledere i menigheten har blitt offisielt innsatt og senere bekreftet som diakoner og eldste.

«Som sagt», legger Brooks til «det var en spinnvill måned.» Brooks forteller at den siste tiden av og til har vært givende og av og til skremmende – «men aldri kjedelig.»

En mann, Bill, kom på møte for aller første gang denne måneden. Han hadde aldri har satt sin fot i møtehuset før, men vært åpen motstander av evangeliet helt siden det ble presentert i landsbyen for mange år siden. Brooks forteller konen til Bill kom i de siste ti minuttene av møtet og gjorde ham offentlig til skamme ved å spytte på ham, fordi han hadde valgt å gå på møte.

Da de troende samlet seg rundt Bill etterpå for å oppmuntre ham, svarte han, «Hun har valgt sin sti og jeg har valgt min. Jeg har ikke tenkt å la meg presse bort fra undervisningen. Jeg vil følge denne stien og se hvor den tar meg hen.»

«Be for Bill» sier Brooks, «Han har et fjell av press på seg og kommer til å få det ganske hett hvis han fortsetter å komme. Be at Gud gir ham det motet han trenger.»

Brooks skulle ønske at de som er en del av Yembiyembiteamet hjemme (bl.a. gjennom bønne- og givertjeneste) kunne blitt med på en undervisningsstund i landsbyen, og på den måten fått førstehåndsinnblikk i hvordan Gud arbeider i livene til folk der.

«Det er utrolig» skriver Brooks «å se med egne øyne hva Gud har gjort.»

Comments are closed.

n@w-nov11_Cover-105x160

envelope

Left Menu Icon