En alvorlig spøkefugl

26.08.2013 /

Nadia Hattingh gleder seg over å se at Gud virker i livene til noen av vennene hennes blant mwinikafolket.

Geri er hennes gode medhjelper. Han har hjulpet Nadia og mannen hennes, Francois, med hagearbeid. Til gjengjeld har Nadia lært Geri noen tips om matlaging.

Geri, som nettopp har lært å lese og skrive, er veldig lærevillig og “en fornøyelse å arbeide sammen med.”

Geri er en spøkefugl og derfor var Nadia litt bekymret da han for litt siden ble “svært alvorlig og innesluttet.”

“Jeg spurte om han hadde det bra,” forteller Nadia.

“Ja, jeg har god helse,” svarte Geri.

Nadia lurte på om det kunne være bibelundervisningen som hadde begynt å virke i livet til Geri.

“Hva er det du lærer på bibeltimene?” spurte hun. “Hva tror du?”

“At jeg er en synder!” svarte en beveget Geri. Og plutselig begynte Nadia å forstå hvorfor han var blitt så alvorlig.

Nadia takker Gud for at Han virker i Geri sitt hjerte. “Akkurat nå er han fortvilet fordi det er gått opp for ham at han er en synder og det er ikke noe han kan gjøre for å frelse seg selv. Dette er det første skrittet mot å ta imot Frelseren”! sier Nadia.

En annen mwinikavenn, Papa Bakar, har en lang historie om hvor fæl og hard han har vært. Han er ingen ung mann lenger, men han går trofast på bibelundervisningen hver dag. Han lytter ivrig og sier at han gjerne vil vite hva Gud vil med ham.

“Ofte kommer han med tankevekkende spørsmål,” forteller Nadia. “Han har alltid vært imot forandringer – helt til nå,” legger hun til.

“Hvordan kan vi gå til Gud for å få svar? Hvordan kan vi snakke med Gud?” “Hvordan kan vi høre stemmen Hans når vi ikke kan se Ham?” Papa Bakar er full av spørsmål.

Da det ble undervist om at Gud leter etter sine barn, og at Han gjerne vil bli funnet og vil at Hans barn skal være sammen med Ham, sa Papa Bakar: “Til og med hønene leter etter kyllingene sine og kaller på dem hele tiden. Det er slik Gud kaller på oss!”

Nadia fryder seg over å se at Gud åpner det harde hjertet til Papa Bakar.

Hun har en annen venn som hun gjerne vil se Gud arbeide med. Dette er et bønneemne. Da Francois og Nadia kom til mwinikafolket i 2005, var det bestemt at Ziria skulle være Nadia sin språkhjelper. Ziria og Nadia hadde det veldig gøy mens de jobbet sammen, men Ziria har alltid passet seg for at ikke vennskapet skulle bli for tett.

 “Jeg forsto fort at Ziria bar på mange skuffelser og sår,” skriver Nadia.

På utsiden var Ziria høyrøstet og stolt, svært sjalu på Nadias vennskap, snar til å lange ut mot andre og fryktet av mange i mwinikalandsbyen. Dette gjorde at mange av Nadias venner var nervøs for å besøke henne. Men bak fasaden sliter Ziria med mangel på selvtillit.

Tilå begynne med nektet Ziria plent å gå på bibelundervisningen. Nadia var så lei seg og ba inderlig om at hun måtte ombestemme seg. Ziria kom ikke.

Men forrige uke ombestemte hun seg plutselig, og Nadia ble så glad!

Men det viste seg at Ziria kom til bibelundervisningen med sin egen agenda. Hun bruker hver mulighet til å kritisere lærerne og forstyrre møtene. “Hun prøver å ta over og kommanderer alle rundt seg.”

Nå lurer Nadia på om det var en god ide å prøve å få Ziria til å gå på møtene.

Men på samme tid vet hun at Ziria trenger det samme som Geri og Papa Bakar. Det er det samme som alle mennesker trenger.

Ziria , Geri og Papa Bakar trenger en Frelser. De trenger Jesus. Nadia har fått lagt sine bekymringer over på Gud.

“Gud er Gud og kan vinne ethvert hjerte,” skriver Nadia.

Vil du stoppe opp og be for Francois og de av mwinikafolket som er kommet til tro og som hjelper til med å undervise Guds Ord til sitt eget folk? Be om at Guds Ånd må virke i hjertene til Geri, Papa Bakar og Ziria, og andre med dem, om at de må innse at de trenger en Frelser. Be om at de finner håp og glede og frihet i evangeliet.

Comments are closed.

n@w-nov11_Cover-105x160

envelope

Left Menu Icon