En brå omveltning

16.08.2017 / Bodil Røsvik

 

Det skjedde i et øyeblikk.

Hun kjørte motorsykkel med sønnen sin. Bremsene sviktet. De krasjet.

Nå ligger Carmen Gappmayr i store smerter med knust ansikt. Skadene hun fikk var større enn at det lokale sykehuset kunne ta seg av det. Det kom til å bli en vanskelig reise for å nå fram til profesjonell hjelp, først over land og så over havet, noe som kunne forverre skadene.

Carmen, Richard og barna hadde vært på ferie for å ha en nødvendig avbrekk fra den travle hverdagen. Richard reiser mye som språkkonsulent.

 

Richard, Carmen Gappmayr med barna og en venn (helt til høyre)

Som språkkonsulent besøker Richard regelmessig misjonærteam i avsidesliggende områder. Da benytter han NTMs helikopter for å spare tid og krefter.

Og nå denne forferdelige ulykken! Richard tenkte han måtte kontakte helikoptertjenesten, for å se om de kunne hjelpe. Men den lille øya de bodde på var langt unna helikopterbasen.

 

Hjelpen kom

Han visste at helikoptertjenesten ville hjelpe om de kunne. Det hadde de gjort mange ganger tidligere. Nå henvendte Richard til dem igjen. Kunne de komme? Jo, de ville gjøre alt som var nødvendig for at disse trofaste tyske misjonærene kunne få den hjelpen de trengte.

Piloten, Brian Schaad, gjorde seg klar for å ta turen. R66 helikopteret ville lett klare den 60 mil lange turen.

Et par timer senere landet Brian på et åpent område ved det lokale sykehuset. Carmen ble flyttet så forsiktig som mulig over i helikopteret, som tok av for Manila… en stor verdensmetropol og hovedstaden i Filippinene. En halvtime senere landet helikopteret på taket til St Lukes medisinske senter i Manila.

Carmen har kommet i gang med operasjonene som skal lappe sammen ansiktet hennes. Det kommer til å bli en langvarig prosess.

Richard Gappmayr sier: “Vi er utrolig takknemlige til NTM sitt flyprogram og de dyktige pilotene som gjør det mulig for oss å fungere her på Filippinene. Min familie ville ikke ha vært her i dag om det ikke var for NTM Aviation.”

 

n@w-nov11_Cover-105x160

envelope

Left Menu Icon