Et uvanlig tannlegebesøk

16.02.2012 /

Det er ikke vanlig at en tur til tannlegen tar tre dager, men da misjonær Gene Trudeau, som bor oppe I fjellene på Filippinene, mistet en tannfylling, førte det til en opplevelsesrik reise.

Gene hadde lært en av sine venner blant Manobo-folket, å kjøre firehjulstrekkeren sin, for at han kunne være til hjelp om det var nødvendig. En dag ville han at Mahan skulle kjøre ham til flystripen, men Mahan hadde ikke tid. Så Gene kjørte til flystripen sammen med kona si, Carol, og to lokale bibellærere, Piduy og Pulding.

På strekningen mellom der de bor og flystripen, er det en stri elv. De måtte kjøre bilen tilbake til landsbyen, så Carol kjørte hjem sammen med Piduy. Carol klarte å komme over elven uten problemer. Så kjørte Piduy Carol tilbake til flystripen med motorsykkelen sin. Dette ble en nifsere opplevelse, men de klarte å krysse elven på en flåte.

“Vi ventet på at flyet skulle komme – ventet og ventet. Da det hadde gått en og en halv time, var vi klar til å ringe piloten, men da hørte vi at flyet kom,” skrev Carol.

Piloten fortalte at da han hadde kommet halvveis, slet alternator reima. Han fryktet at batteriet kunne bli tomt, så han returnerte til flyplassen for å skifte reim.

Da flyet landet, måtte de kjøre en time for å komme til gjestehuset.
Neste dag kjørte de til tanlegekontoret i byen. Det var trafikkorker og veiarbeid flere steder, så det gikk ikke så fort.

Endelig kunne Gene få ordnet tanna si, og de kunne ta fatt på hjemreisen.
“Når jeg skriver dette, er vi fortsatt på gjestehuset,” skrev Carol. “Vi er klar til å dra tilbake til flystripen vår. Denne gangen skal Mahan være der med firehjulstrekkeren for å møte oss. Ja, hvis vannstanden i elven ikke er høyere enn at det er trygt å krysse den — og hvis det ikke regner så mye at flyet ikke kan ta av.”

Be for Gene og Carol og arbeidet de gjør blant Manobo-folket i dette avsidesliggende området.

Be for de troende manoboene, at de må vokse i troen på Herren når de hører på undervisningen som Gene og de lokale bibellærerne gir dem.

Comments are closed.

n@w-nov11_Cover-105x160

envelope

Left Menu Icon