Evangeliet er sterkere enn gamle vandrehistorier

24.06.2012 /

“Dere må aldri samles når noen utenforstående ber dere om det!” var advarselen fra Brook’s Point Palawanofolkets forfedre. ”De kan komme til å brenne dere også!”

Det skjedde kanskje under den spanske okkupasjonen, forteller misjonær Elise. Det handler om en gammel palawanohistorie som er blitt fortalt fra generasjon til generasjon.

Det var en gruppe palawanoer som ble lurt inn i et stort hus der de ble lovt å få mat og klær. Men straks de var kommet inn, ble det satt fyr på huset. Det blir fortalt at hele denne gruppen ble brent levende.

Misjonærene fikk lære at det var en grunn til at palawanoene nølte med å samles til bibelundervisning.

De hadde investert ti år i å legge grunnlaget for å begynne med bibelundervisning blant palawanofolket. Ti år der de hadde studert kulturen og bygget vennskap med folket, lært språket og gjort et grundig arbeid med å lære folket å lese og skrive.

Gud er trofast. Han har brukt denne forberedelsen og kraften i sitt Ord til å forandre disse inngrodde ideene og gammel angst. Gjennom oversettelsesarbeid og lese- og skriveklasser har Guds Ord virket mektig i livet til noen av palawanoene.

Elise forteller at Testito, en av språkhjelperne, uttalte bastant: “Dere kan brenne meg levende om dere vil! Jeg vil likevel følge Empo (Gud).  Jeg vil følge Ham til jeg dør!”

Elise kommer snart til å flytte til en annen landsby, to timers gange derfra, nedover langs elven. Hennes samarbeidspartner, Dave Ward, skal fortsette å undervise kronologisk ved å bruke Fjellgrunn. Elise kommer til å gå tilbake til Testito sin landsby to ganger i uken mens hun er i oppstartingen av den nye tjenesten i den andre landsbyen.

Målet er å plante en levende palawano-menighet med troende som kan undervise andre, og at dette blir til en landsby som kan nå ut til andre med evangeliet.”

Elise sier at “å suge til seg sannheten i Guds Ord” er det som hjelper mot frykten og tvilen som kommer fra de gamle tradisjonene og fortellingene som er blitt overlevert fra forfedrene. ”Det er flott å få bo sammen med mine venner her på Palawan, og det som er enda viktigere, å få dele Livets Ord med dem!”

Be for Elise Long og tjenesten hun har på Filippinene.

Be om at Gud må beskytte henne og fortsatt bruke henne for sin herlighet og ære i tiden framover når hun sprer evangeliet blant folket.

Comments are closed.

n@w-nov11_Cover-105x160

envelope

Left Menu Icon