Folkegrupper feirer Jul

29.12.2012 /

Mange folkegrupper feiret jul for første gang i år. Når sannheten går opp for dem, vil de gjerne ære babyen som ble født for å bære bort syndene deres på korset.

Hver jul kommer det nye rapporter om nyfrelste folkegrupper som gleder seg over å få feire sin første jul.

Da daofolket i sørøst Asia tok imot evangeliet, ville de takke Jesus for at Han kom.

“Hvis det aldri hadde skjedd at Jesus sin navlestreng ble klippet, ville ting har vært veldig annerledes for oss daofolk i dag,” sa Paatoma til folket som var samlet for å feire jul.

“Vi ville ha levd som om vi ikke hadde øyne. Ja, vi ville ha vært som en person uten hode, for vi ville ha vært som dem som verken kan se eller høre eller følge den gode stien Jesus har gitt oss, stien som leder til evig liv.”

Mange daoer reiste i to dager for å komme fram til landsbyen der det skulle være julefeiring med fest og fellesskap i tre dager. Den viktigste programposten var å lytte til vitnesbyrdene fra dem som ville ære Jesu fødsel.

 “Vi spiste kjøtt av villsvin, struts, små kenguruer, cuscus og forskjellige tropiske fugler,” skrev misjonær Scott Phillips. “Noen av dem var slaktet mange uker tidligere og pakket inn i store løvblader og gravd ned i jorda, så de kunne bevare kjøttet til den store festen. Vi spiste også ris og mange forskjellige typer løv, poteter og rød frukt,”

Daoene har allerede begynt å lage sine egne juletradisjoner.

For første gang var det flere av de troende av siarfolket i Papua Ny-Guinea, som forsto hvor spesielt det var med Herrens fødselsdag. De ville feire anledningen med et felles måltid, etterfulgt av frie vitnesbyrd. De delte om hva Kristus kom for å gjøre for dem, takket og priste Gud og tilbad Ham fordi Han er deres Frelser.

Etter middagen samlet mange seg og skrev en takkesang. Så sang de til Guds ære som en del av sin julefeiring.

Det er stort å se siarfolket bli ledet av Den Hellige Ånd.

Kristne blant landumafolket i Guinea feiret Jesu fødsel på en annen måte. Mange av dem var utvist fra familiene sine fordi de hadde kommet til tro på Kristus og forlatt sin tradisjonelle religion. De trøster seg med at også Jesus ble forfulgt. En måte de finner trøst i, er å synge sanger om Hans lidelse og forkastelse. De vet hvor hardt det er å bli forkastet av sine nærmeste.

Siawifolket brukte en tom gassflaske som gonggong for å kalle sammen hele landsbyen. Den kunne høres tidlig julemorgen da de kalte sammen folket til møte.

“Bygningen ble sprengfull da vi møttes for å tilbe Gud og tenke på Hans løfte om å sende en Frelser,” skrev misjonær Linda Krieg. Tre av dem talte til gruppen og minnet de troende om og om igjen, at nå visste de hvorfor de feiret jul. Det var ikke en dag for fotballkamper eller et festmåltid, men en dag da en skulle glede seg over Guds gave til menneskene.

Klokka ti juledags morgen, møttes gruppen igjen for å feire at Kristus kom. Beiyali, en av talerne, leste fra Lukas 2:8-14 på deres eget språk. ”På denne grunnvoll, har de som Gud har velbehag i, til dem har fredens vei kommet,” sa Beiyali. “Dette budskapet fra engelen er sant, og budskapet har kommet helt hit til Siawi!”

Nyheten om Frelserens fødsel har kommet til nye folkegrupper rundt om i verden, og de fryder seg og takker Gud sammen med oss.

Comments are closed.

n@w-nov11_Cover-105x160

envelope

Left Menu Icon