Gabriel er den første som hører

19.01.2012 /

Gabriel satt helt fjetret da misjonær Andrew Wilson leste de to siste leksjonene av Fjellgrunn for å sjekke språket og nøyaktigheten og forsikre seg om at Nord-Wahgi folket kan forstå budskapet.

Da Andrew sluttet å lese, satt Gabriel og tenkte på at himmelen ble mørk da Jesus døde, for all verdens synd ble lagt på Ham. 

Gabriel har klart sagt at han vet at også hans synd var lagt på Jesus. Han sa at forsto at alle gode gjerninger han har gjort, ikke kan frelse ham, men Jesus alene betalte for hans synd.

Senere samme dag vendte Gabriel tilbake til Andrew og sa: “Jeg kan ikke skjære meg opp og vise deg hvor glad jeg er.” Han frydet seg over at Jesus tok hans plass på samme måte som væren ble ofret i stedet for Isak.

Resten av folket går på bibelundervisning og hører på leksjonene, og spenningen bygger seg opp etter hvert som de nærmer seg historiens klimaks.

“Etter fredagens undervisning var det tre unge men som møttes og samtalte mer om det de hadde hørt. En av dem, en enkemann som mistet kona si den første uka vi hadde bibelunderundervisning, sa: ‘Dette er annerledes enn alt annet jeg har hørt. Det er så kraftig at jeg føler det går dypt inn i meg.’ Andrew sa at det er fordi dette er Guds tale og Guds tale har kraft til å gi liv. De tre ungdommene nikket og det virket som de begynner å forstå hvor viktig dette stoffet er,” skrev misjonær Mike Mikolavich.

Nord- Wahgi folket har mange ting i sin kultur som står i veien for å godta frelse som en gratis gave.

Neste uke handler undervisningen om Jesu død, begravelse og oppstandelse, og folket kommer til å bli stilt på noen livsviktige valg.

Be om at de, som Gabriel, vil forstå hva Jesus har gjort for dem og ta imot frelsen av nåde.

Comments are closed.

n@w-nov11_Cover-105x160

envelope

Left Menu Icon