Gabriels vitnesbyrd

07.01.2012 /

En viktig del av forberedelsen til bibelundervisningen er å gå igjennom stoffet på forhånd sammen med en språkhjelper for å sjekke om alt er forståelig og sagt på rett måte.

Misjonær Andrew Wilson bruker også denne muligheten til å underviste språkhjelperne.

For noen dager siden kom Gabriel for å sjekke leksjonen om Jesu korsfestelse og død. Like etter at de hadde kommet i gang, kom en mann, en nabo, som også har vært med på noe av undervisningen. Andrew inviterte ham til å se på hva de jobbet med. 

De gikk gjennom leksjonen, og da Andrew kom til punktet om at Jesus døde på korset i vårt sted og kjøpte oss tilbake med sitt blod, utbrøt Gabriel: ¨”Nå forstår jeg det. Jeg er født i synd og Gud sendte sin Sønn til å dø for å ta bort synden. Alle gode gjerninger jeg har prøvd å gjøre, endatil å være språkhjelper, som jeg gjorde for å gjøre Gud glad. Nå ser jeg at det er feil måte å tenke på. Jeg kan komme til Himmelen bare ved å tro at Jesus døde i mitt sted og tok bort min synd.”

Han snudde seg mot de andre og sa: “Skjønner dere, vi prøvde å gjøre mange ting, gå på møte, slutte å drikke og røyke og gjøre gale ting, som ikke kan ta bort synden vår. Dyreofringene i GT kunne bare dekke over synden, de tok den ikke bort. Jesus døde og tok synden bort.”

Gabriel er en god språkhjelper og nøye med detaljene. Han stiller dype spørsmål. For et par uker siden, da Andrew konfronterte ham med hans “gode gjerninger,” merket vi at han hadde en klar forståelse av at han var en synder. I Guds øyne er de gode gjerninger som skitne filler (Jes 64:6). Nå takker vi Gud for hans klare vitnesbyrd.

“Jeg er så glad inni meg,” sa Gabriel. “Jeg kan ikke skjære meg opp og vise dere det, men jeg er veldig, veldig glad.”

Be om at mange flere må komme til samme erkjennelse og få det rett med Gud.

Be om at mange må forstå sannheten om at Jesus døde for deres synder.

Comments are closed.

n@w-nov11_Cover-105x160

envelope

Left Menu Icon