Guds Ord er levende og kraftig

21.01.2015 /

Hvordan kan vi lede mennesker til Kristus? Ved å snakke med dem? Ved måten vi lever på? Ja, til en viss grad. Men selv om våre ord og handlinger påvirker andre, er det Guds Ord som er ”levende og kraftig, skarpere enn noe tveegget sverd og trenger igjennom til det deler sjel og ånd….” ”Hebr 4:22)

Ufattelig spennende

David og Shari Ogg, misjonærer i Papua NyGuinea, fikk se denne sannheten demonstrert det siste året. David og tre men fra Simbarifolket møttes med noen menn som skulle foreta en siste sjekk på oversettelsen av fem bøker av det Nye Testamentet. De var spent på hvor klar og tydelig oversettelsen var for simbarifolket. Kunne de forstå det? Bekymringene deres viste seg å være ubegrunnet.

“De leste sakte gjennom vers etter vers, og simbarimennene hørte ordene for første gang på sitt eget språk. Da kunne de nesten ikke holde begeistringen sin tilbake. Ordene gikk rett i hjertet på dem!”

Tenne gløden på ny

Hørte dere det? Det gikk rett i hjerte. Shari forteller videre: “En av dem delte med oss at han ble så begeistret over ’Guds tale’ at han ville gå og fortelle det til andre, selv om det kunne bety motstand og død.”

Sharis reaksjon var: “Å! Guds Ord er virkelig ‘levende og kraftig!’”

Slike vitnesbyrd tenner på ny gløden etter lange slitsomme og utfordrende dager og uker med nitidig oversettelsesarbeid. Det er ikke noen enkel jobb, men det er ikke noe større enn å se den ufattelige begeistringen hos lokalbefolkningen når de leser Guds Ord på sitt eget språk.

Be for David Ogg som arbeider med bibeloversettelse.

Comments are closed.

n@w-nov11_Cover-105x160

envelope

Left Menu Icon