?.. høre på sitt eget språk

05.09.2012 /

Biemfolket får høre Guds Ord på sitt eget språk nå når misjonærene gjennomgår Fjellgrunn med dem.

Da en av Biem-mennene hørte skriftsteder lest på sitt eget språk, sa han med begeistring: “Da du sa at du skulle lese, trodde alle at det var fra Tok Pisin Bibelen (handelsspråket). Men da du begynte å lese, kunne vi ikke tro at det kom ut på vårt eget språk. Budskapet kommer så mye klarere på vårt språk.”

Flere og flere kommer hver gang vi har undervisning, og folk er så spent på hva som kommer etterpå. En gruppe troende fra en annen språkgruppe, kom i båt over til øya der Biemfolket bor, for å oppmuntre dem til å høre på Guds Ord.

Gud åpner døra inn til hjertene deres, og mange er klare til å gå gjennom den. ”Be gjerne for oss når vi prøver å formidle sannhetene i bibelfortellingene til folket her,” skriver Rachel Buser. ”Mange av Biemfolket har hørt noen versjoner av fortellingene, men de har aldri hørt poengene i dem.”

Mot slutten av uken tok Brandon, mannen til Rachel, med seg et langt tau med knuter på. Han fikk folket til å holde tauet rundt huset der de har bibelundervisningen. Han brukte det som en illustrasjon. Knutene representerte bibelfortellingene og tauet representerte Guds løfter om Frelseren som skulle komme, som kommer fram i de forskjellige fortellingene i det Gamle Testamentet.

En av kvinnene kommenterte: “Jeg er så glad for at Han venter på oss her i Biem, og Han er så tålmodig og vil gi oss en sjanse til å høre.”

Mens de tenkte over det de hadde hørt, sa en av mennene: “Jeg ser at denne talen er som kokosnøtt-trærne våre. Vi har ikke hørt om Veimannen enda, men han må være maten i toppen av treet. Det er umulig å få tak i maten om vi ikke klatrer nedenfra og oppover. Vi forstår litt etter litt og klatrer sakte, og snart kan vi bli kjent med ham.”

Be om at Biemfolket må forstå det de hører fra leksjonene i Fjellgrunn, og at de tar imot evangeliet.

Comments are closed.

n@w-nov11_Cover-105x160

envelope

Left Menu Icon