Hva kan vi lære av ei død grein?

19.04.2013 /

Det var bare ett hugg med den store jungelkniven så var greina som var festet til treet dødsdømt, adskilt fra kilden til liv og næring.

I et kort og dramatisk øyeblikk hadde bibellærerne fra dinangatfolket illustrert hvordan mennesket ble skilt fra Gud da Adam og Eva syndet.

Disse troende dinangatene bor i en landsby der mange er blitt forandret ved evangeliet. De har omsorg for de ufrelste og folket i nabolandsbyene – mennesker uten Kristus.

”Da naboene så at greina ble kuttet av, ble de minnet på at de også var skilt fra den levende og hellige Gud på grunn av sine synder,” forklarte Jeremiah Markley.

Selv om greina fortsatte å være grønn for en tid, var det ingen som tvilte på at den kom til å dø.

Den døende greina ble hengt opp i rommet der undervisningen foregikk, for å være en visuell illustrasjon.

En måned senere henger den fortsatt der. Løvet tørker inn og faller av. Greina som var grønn og frodig, er nå tørr og død.

“Den døde greina er en tydelig påminnelse for landsbyfolket om deres forhold til Gud – totalt adskilt,” skriver Jeremiah. ”De forstår at dette er problemet deres.”

Den tydelige illustrasjonen har gjort at flere av landsbyboerne har kommet til dinangatbibellærerne for å snakke om det som trykker dem, syndene sine.

“Jeg er akkurat som den greina,” sa en av dem til bibellærerne. “Jeg er skilt fra Gud på grunn av syndene mine. Dere sier at det skal komme en Forløser. Kan dere be Ham knytte meg fast til Gud igjen, på en eller annen måte?”

De troende dinangatene vil gjerne dele den gode nyheten om Jesus. De forklarer folket i nabolandsbyen at etter hvert som de får høre mer fra Guds Ord, vil de lære om hvordan de blir festet til Gud igjen.

“Vær med å be for disse kjære menneskene,” sier Jeremiah, “at de må bli dratt til vår gode Gud og komme til tro! Be også om at bibellærerne fra dinangatfolket må bli styrket, og bli mer avhengig av Herren, gjennom evangeliseringsarbeidet de gjør.”

Comments are closed.

n@w-nov11_Cover-105x160

envelope

Left Menu Icon