Hva gjorde tidligere heksedoktor når kona hans ble syk?

08.03.2017 / Bodil Røsvik

Motstridende tro

La’e’nis og kona hans, Wiwita’i’, er troende manjúi-indianere som bor i Paraguay. Wiwita’i’ var svært syk, gikk inn og ut av bevisstløs tilstand hele formiddagen. I et øyeblikk av bevissthet ropte hun at heksedoktoren måtte komme å messe over henne for å lindre smertene.

Motstridende følelser

Wiwita’i’, svært syk

Hun sendte et sløret blikk bort på La’e’nis. Han pleide å være sjefen for heksedoktorene. Ville han gi etter for presset fra den syke kona si? Hvordan kunne han si “nei” til dette? Ville han bli frustrert og sint slik han pleide?

Han satt ved siden av henne. Så sto han rolig opp og gikk inn i hytten og hentet Bibelen sin. Han satte seg ned igjen, tok hånden hennes og la den på Bibelen.

En forandret manjúi

La’e’nis, tidligere heksedoktor

Mens han holdt hånden til Wiwita’i på Bibelen, minnet han henne på hva hun trodde på og hvor hun skulle hen når Guds oppgave for henne her på jorda var fullført.

Han sa til kona si at han elsket henne, men kunne ikke henvende til de gamle hjelperne, åndene, for han hadde ikke denne ånden lenger. Han så på menneskene som hadde samlet seg rundt dem og fortalte dem hvem han var: Jeg er et av Guds barn, ikke Satans barn, på grunn av budskapet om Sannheten som kom til oss.

Be for menigheten blant manjúi-indianerne, at de må se at Guds nåde er nok også når de møter på kulturelle konflikter.

Merk: Wiwita’i’ har fått medisinsk hjelp og er på bedringens vei.

n@w-nov11_Cover-105x160

envelope

Left Menu Icon