Lyset går opp i et skjult folk

14.09.2012 /

Troende fra Lawa og Prai driver opplæring blant Prai folket.

Av og til kalles Prai folket «det skjulte folket». De er vanskelige å komme til der de bor i små landsbyer, spredt rundt omkring i fjellene. Til og med i deres eget land er det svært få som har hørt om dem.

Men Gud holder på å gjøre dem kjent slik at han kan nå ut med sitt Ord ut til dem. Et ektepar fra Lawa-stammen, Lian og Mali, har blitt utsendt som misjonærer for å hjelpe til med evangelisering og undervisning i forskjellige Prai landsbyer. De har flyttet slik at de bor nær Kaleb og Sa, som tror på Jesus, for å friske opp språkkunnskapene sine. Be om at de blir godt integrert i misjonærteamet som jobber blant Praifolket. Kaleb er sønnen til misjonærer Dave og Fran Jordan som også jobber der.

Selv om Praiene er bortgjemt i vanskelig tilgjengelige områder, har de troende der et sterkt ønske om å nå videre ut til andre. To Prai troende, Dee og Shy, drar til en annen landsby flere ganger i uken, og to kvinner, Nok og Nute, bruker mesteparten av tiden sin der på å undervise barna og å hjelpe til med lese- og skriveopplæring.

«Landsbyene har hjulpet Dee og Shy med å bygge et bambushus som nå brukes til møter både for undervisning og tilbedelse», skriver Fran Jordan. «Gud har i sin nåde svart på bønnene til dette folket som før levde i mørket av åndetilbelse. Hoved-åndemaneren sitt ansikt har tydelig forandret seg etter at han begynte å tro på Jesus. Nå uttrykker det glede.»

Be for Dave og Fran og hjelperne deres Tee og Won, i arbeidet de gjør med å oversette Bibelen til Prai. De jobber også med å utvikle andre undervisningsmaterialer, og trenger forbønn for det også.

Be om at Gud fortsetter å røre ved hjertene til Prai folket. Be også at de som har dratt til disse avsidesliggende landsbyene for å finne dem, får styrke og oppmuntring til å fortsette i jobben de gjør.

Comments are closed.

n@w-nov11_Cover-105x160

envelope

Left Menu Icon