Misjonærer og piloter hjelper der de kan

15.11.2013 /

Det har vært hektiske dager for pilotene våre på Filippinene. Spesielt misjonspilot Josh Dalton som er stasjonert på Palawan har hatt mye å gjøre.

Josh forteller at denne uken har han levert nødhjelp til Cuyo, som ble tatt derfra og distribuert blant øyene. Han har også transportert personer fra lokale myndigheter til Puerto Princessa slik at de kunne hjelpe med koordineringen av nødhjelpsarbeidet der. På onsdag var været for dårlig til å fly, men det ga tid til å møte med Røde Kors hvor de planla koordineringen av arbeidet fremover. En misjonærfamilie som akkurat kom tilbake til Palawan har nå tatt på seg å hjelpe Josh med arbeidet på flybasen i Puerto Princessa.

Philip LeReux forteller at det var en skremmende opplevelse å være midt i stormen med familien sin i det nybygde huset sitt. De holdt fast i taket for å prøve å unngå at hele huset skulle bli ødelagt. Philip, som kommer fra Sør Afrika, forteller at det var en av de verste opplevelsene han har hatt i hele sitt liv. Han sier at huset er for det meste reparert nå, taket delvis reparert.

En annen familie fortalte hvordan rundt 150 personer gjemte seg i og under huset deret når stormen stod på som verst. 

Misjonspilot Joel Davis skriver også at de får mange forespørsler om hjelp fra forskjellige organisasjoner. «Vi har nå lastet opp flyet, har helsepersonell stående klar, men vi venter på klarsignal fra lokale myndigheter om at landingsstripen er klar slik at vi kan fly inn.»

«Siden vi er en liten organisasjon her på Filippinene så har vi ikke så mye infrastruktur for å kunne hjelpe, men vi gjør vårt beste og ber om visdom for hvordan vi best kan bistå,» skriver Joel.

Misjonærene som arbeider i de utsatte områdene samarbeider med lokale myndigheter for å sikre at nødhjelpen blir fordelt til de som trenger det mest.

Pilot Zach Keller har også fløyet sørover for å bistå i arbeidet.

Vær med å be om visdom og beskyttelse for pilotene og de andre misjonærene som bistår ofrene etter tyfonen på Filippinene.

Du kan også hjelpe til ved å gi økonomisk her: http://usa.ntm.org/projects/haiyan-relief

Comments are closed.

n@w-nov11_Cover-105x160

envelope

Left Menu Icon