Neste gang du leser, husk å be

22.09.2012 /

Simon og Lavonne Challinor er takknemlige for at noen lærte dem å lese da de var barn.

Hvor mange ganger i dag har du tatt for gitt at du kan lese?» spør Simon. «Enten det er å holde seg oppdatert med nyheter på nettet, analysere ingrediensene på etiketter, følge veiskilt for å finne frem dit du skal, kikke i et blad, eller å studere Bibelen, nyter fleste av oss daglig godt av å kunne lese.»

Simon forteller om viktigheten av lese- og skriveopplæring blant Kunafolket. Når Gud holder på å bygge og styrke en lokal menighet, er det helt nødvendig at folket kan lese og studere Bibelen selv. Oversettelsen av det Gamle Testamentet til Kuna skal etter planen være ferdig i løpet av det kommende året, og menigheten er ivrige etter å få den i hende.

Jobben med å utvikle et lese- og skriveopplæringsprogram for Kunafolket har pågått i årevis, samtidig med bibeloversettelsesprosjektet. I det siste har den jobben gått ut på å utvikle forberedende bøker, lesebøker, spørrekort og oppgaveark.

Den siste tiden har Simon og Lavonne hatt et team fra Deltona, Florida på besøk. De kom sammen med misjonærene Jerry og Joyce McDaniels som trofast arbeidet blant Kunafolket i Panama i mange år. Teamet som kom hjalp til med å sortere og organisere opplæringsmaterialer for de 55 menighetene i folkegruppen. Materialene skal overrekkes i november, rett etter en konferanse for pastorene.

Mange Kunaer kommer snart til å kunne lære å lese. Når de kan lese får de endelig muligheten til å studere og finne ut av den snart ferdigoversatte Kuna Bibelen selv.

«Vi er begeistret over alle som kommer til å lære å lese og skrive i Kuna menigheten så de kan plukke opp Guds Ord og lese det selv», skriver Simon.

Han legger til, «Neste gang du leser noe, ta en liten stund og be for lese- og skriveopplæringen som snart skal begynne blant Kuna folket.»

Be også for Simon og Lavonne Challinor og andre misjonærer som hjelper til med lese- og skriveopplæringsprogrammet i Kuna-stammen. Be om at Gud velsigner undervisningen og ferdigstillelsen av Gamletestamentet. Be om at Ordet Hans virker med kraft både i hver enkelt sitt liv og i Kuna kulturen slik at hjerter og liv blir forvandlet til Hans ære.

Comments are closed.

n@w-nov11_Cover-105x160

envelope

Left Menu Icon