Nytt land, nytt kontinent, nye omgivelser og nytt arbeid…

16.04.2013 /

Sommer når det skal være vinter. Kengurufamilier som spiser gress like utenfor huset vårt. Koalabjørner i tretoppene. Kookaburrafugl som underholder oss med høylydt latter på verandaen. Kjøre bil på venstre side av veien. Gå på skolen med skoleuniform. Palme trær og strender. “No worries”, “det er ikke noe å bry seg med”, avspeiler en flegmatisk og avslappet holdning til livet. Dette er noen av våre første inntrykk av Australia. 

Vi flyttet til Australia i januar for å arbeide med CrossView Equip. Dette er en misjonsutdannelse som har som mål å utruste folk fra Australia til å plante menigheter blant unådde folkeslag som har en annen kultur og et annet språk. 

Misjonsskolen her er drevet på en mer utradisjonell måte hvor studentene ikke bor på skolen, og det meste av undervisningen foregår over internett. Studentene arbeider gjennom leksjoner som de sender inn. De er også involvert i arbeid eller andre studier ved siden av misjonsutdannelsen. Innholdet i programmet er først kronologisk bibelgjennomgang fra skapelsen til Kristus, Apostlenes gjerninger, Romerbrevet og Efeserbrevet. Deretter fokuseres det på kommunikasjon og menighetsplanting. Programmet utfordrer studentene til å anvende det de lærer personlig og i kulturen rundt dem først. Deretter må de tenke på hvordan dette anvendes i en annen kultur. 

Bakgrunnen for denne nye modellen, er at studentene skal ta mer ansvar for sin egen læring og øve seg i å anvende det de lærer blant folk de omgås til daglig. Erfaringer fra misjonsfeltene viser at dette er viktige egenskaper å utvikle. 

Neil og jeg har ansvaret for kontakten med studentene. Vi går gjennom leksjonene de sender inn og møtes med hver enkelt en gang i uken. Vi har 9 studenter i programmet. De fleste bor innen en halv times avstand herifra. Tre av studentene bor lenger sør med opp til fire timers kjøring. Med disse blir en del av kontakten gjennom telefon eller andre media. 

Vi er takknemlige for at Gud har ledet oss hit og at vi kan få være en del av dette programmet. Be for oss at vi må ha mye visdom i arbeidet med å utruste studentene. Be for studentene at de må være ivrige og fokusert på det Gud vil lære dem, og at de prioriterer misjonsutdannelsen når de har mange andre ting de er involvert i. Be også om at Gud må reise opp mange flere som er drevet av Guds kjærlighet til å nå unådde med evangeliet. 

Midt i alle forandringene, erfarer vi at vår Gud ikke forandrer seg, og at vi kan stole på ham. Vi er så takknemlige for at han har ledet oss hit. Takk også til alle dere som har bedt for oss i denne nye fasen av livene våre.

Neil, Tone, Kristin og Elisabeth Hess

Comments are closed.

n@w-nov11_Cover-105x160

envelope

Left Menu Icon