Rekordmange på REACH

26.03.2012 /

528 hamburgere måtte til for å fø de rundt 300 deltagere fra 11 forskjellige land, inkludert 18 fra Norge. Dette er noen av tallene etter at ungdomskonferansen REACH ble avholdt ved Bibel- og misjonsskolen i North Cotes, England tidligere denne måneden.

Kapasiteten var på bristepunktet i de dagene konferansen pågikk og det ble gjort en kjempeinnsats av personalet på skolen der borte for å få alt til å fungere, og med Guds velsignelse gikk alt svært bra selv om utfordringene var mange.

Årets tema var “REACH into the darkness” (“Nå inn i mørket.”) Der er svært mange mennesker som aldri har hørt om Gud og Hans frelse. Dette er mennesker som ønsker å høre, men som ikke har muligheten til fordi de bor på steder som ingen har brakt evangeliet til. Et stort bilde som hang fremst i salen illustrerte dette godt; noen av studentene hadde malt et verdenskart og satt inn lyspærer på alle de stedene det er betydelig kristen aktivitet. Det utfordrende var å se de store områdene hvor det bokstavelig talt ikke er noe lys. Folket der bor i mørke.

Steven Cuthbert, en misjonær i Mosambik, fortalte om den store menneskelige og åndelige nøden i sørøst Afrika. I tillegg til at det i dette området er lite kunnskap om Gud, og Hans fantastiske frelse, er den forventede levealderen også veldig lav.

– Dette ble veldig utfordrende for meg, sier Erlend Røsvik, “Med en forventet levealder på rundt 50 år betyr det at jeg som 25-åring er forventet å leve lenger enn en som blir født i dag i dette området”.

“Dette betyr at vi har tidspress på oss til å dele Guds evangelium med disse menneskene. Personlig satt jeg igjen med tanken at dersom ikke Anne og jeg allerede var på vei ut på misjonsmarken, så hadde vi i hvert fall reist ut etter dette.”

Dette ble bare forsterket av å høre livshistorien til Jack Douglas, en pensjonert britisk misjonær som har arbeidet i Papua Ny-Guinea. Det gjorde inntrykk å se en ydmyk mann fortelle om nesten 40 års tjeneste blant Pawaiafolket, hvor han og familien ble brukt til å dele Evangeliet og etablere en menighet. Med tårer i øynene sa Jack at han aldri ville ha byttet dette livet mot noe annet, og at et liv i tjeneste for Gud var noe han på det varmeste ville anbefale alle som satt i salen. Kona hans, Isa, nikket med tårer i øynene til det mannen hennes sa.

Dere kan høre Jack dele Guds ord og fortelle fra ett liv i Guds tjeneste ved NTM-Norge konferansen på Framnes i Hardanger den 1 – 5. august.

Thom Cunningham, gjorde det hele veldig praktisk for konferansedeltagerne — Dersom du vil nå inn i mørket så må du bringe lyset. Og for å bringe lyset så må du selv ha lyset. Vi må selv kjenne Gud for å kunne tjene ham, var budskapet fra Thom.

Dersom noen ønsker å reise på neste års REACH konferanse, med temaet “Within REACH”, så blir den avholdt på samme sted fra 22 til 24 mars. Vær ute i god tid. Deltagerantallet er forventet å vokse, og med begrenset kapasitet så fylles det raskt opp.

Les mer om REACH her.

Comments are closed.

n@w-nov11_Cover-105x160

envelope

Left Menu Icon