Slett hav og ingen hai-angrep

04.09.2012 /

Misjonær Brooks Buser og fire bibellærere fra Yembiyembifolket på Papua Ny-Guinea, la ut på en misjonstur for ikke lenge siden.

To uker tidligere hadde misjonærene på en naboøy begynt med kronologisk bibelundervisning for Biemfolket. Brooks og vennene hans ville ta en tur for å støtte og oppmuntre dem.

De to folkegruppene har nesten ingen ting til felles. “Yembiyembifolket er sump- og elvefolk,” skriver Brooks. “Biemfolket har ikke villsvin, og de dyrker appelsiner og fisker hai. Yembiyembistammen, kan ikke tenke seg en verden uten villsvin – og de som har smakt appelsiner, sier at det smaker himmelsk. Nesten alle i Yembiyembifolket er fryktelig redde for hai.”

Så da Brooks og de fire bibellærerne krøp inn i misjonsflyet for å ta til på reisen som innebar en fem timers lang båttur til naboøya, var det noen av konene som gråt høylytt da de skulle ta avskjed med mennene sine. “Godt at Pappa (Gud) vet at vi sitter i handa Hans alle sammen.  Hvis Han vil at dere skal dø i bølgene blant haiene, er det viktig at vi sier våre siste ord til dere nå.”

“Men havet var stille og haiene var ikke innstilt på å angripe båten, så vi kom fram til øya,” forteller Brooks. Det var en fin anledning til å hjelpe og støtte arbeidet der. Bibellærerne var oppe helt til klokka to om natta, svarte på spørsmål, repeterte bibelleksjoner og slappet av sammen med folk som hører om Guds tale for første gang.”

Brooks sier at dette besøket var verdifullt for både Yembiyembi-lærerne, Biemfolket og for misjonærene.

“Det var en stor opplevelser for oss alle,” sier Brooks.

Returen var litt mer komplisert. Mens de var på reise, hadde flystripen i Yembiyembi-landsbyen blitt ødelagt av flomvann. Det var umulig for flyet å lande der. Det gjorde at de måtte reise i fem timer med båt, så i minibuss til en flyplass, deretter med misjonsflyet til en annen flyplass og enda tre timer i en elvebåt.

Det ble en lang dag. Men det var virkelig verdt reisen, sier Brooks.

Be om at Gud fortsetter å velsigne turen som de troende i Yembiyembifolket tar til Biemfolket. Be om at Guds Ord må gjøre sin gjerning i Biemfolket, og at mange hjerter må bli berørt og forandret ved evangeliet.

 

Comments are closed.

n@w-nov11_Cover-105x160

envelope

Left Menu Icon