Store ødeleggelser i Sulawesi

04.10.2018 / markus

En oppdatering på situasjonen i Palu:

Etter at det første jordskjelvet g den påfølgende tsunamien var over, har det vært regelmessige etterskjelv som har fortsatt å riste landet. Det har økt med opptøyer og lovløse tilstander, og plyndringer av de tomme husene for å få tak i mat og drikke. Det er liten tilgang på drivstoff. Vandalisme og desperasjon gjør forholdene veldig utrygge. Det er stor skade på sykehusene, så de skadede får behandling utendørs i klinikker som har lite å hjelpe seg med.

Vi er takknemlige for meldinger om at alle våre samarbeidspartnere er i live, men det er 1400, og sikkert flere, som har mistet livet, og et ukjent antall som trenger medisinsk behandling.

Bilde fra The Guardian

Heldigvis begynner elektrisiteten å komme tilbake litt etter hvert, og noen av de nødvendige varene blir nå fløyet inn. Det vil ta svært lang tid før ting er tilbake til det normale, men hjelp er på vei.

Vår pilot i Ethnos360 Aviation, Nomad, kom seg til Palu i går, og han har begynt å fly misjonsflyet vårt for å hjelpe til med å evakuere folk og frakte hjelpesendinger. MAF har også et fly som de håper å få på vingene i morgen tidlig, og Helivida vil også komme inn for å fly inn nødvendige varer.

Be for alle som er villige til å til å samarbeide i hjelpearbeidet i denne tragiske situasjonen

Vi er svært takknemlig for alle dere som ber for folket i Palu. Fortsett med det, for det er mange som sliter med traumer som en følge av det som har skjedd.

Bilde fra The Guardian

Be for:

  • Styrke for pilotene og team som kan gå inn i hjelpearbeidet.
  • Alle som er blitt evakuerte og må forlate alle de kjenner i denne kaotiske situasjonen.
  • De lokale menighetene som nå forbereder seg på å ta imot mange mennesker som står hjemløse, Be om visdom for dem i denne vanskelige situasjonen, at de kan få oversikt over det som nettopp har skjedd.
  • De talløse familier og venner som har mistet sine kjære.

Dersom du vil være med å støtte katastrofefondet, kan du klikke på denne linken: http://ethnos360.no/blog/nyheter/katastrofen-i-palu/ 

 

 

n@w-nov11_Cover-105x160

envelope

Left Menu Icon