Tagbanwa menn er trofaste menighetsledere

02.03.2010 /

Gud har dannet flere av de troende blant tagbanwa-folket på Filippinene, til å arbeide i menigheten mens misjonærene er på hjemmeopphold.

Misjonær Danny Brooks gav tagbawanerne materiell til hjelp for dem i arbeidet I menigheten. Han gav bibelleksjoner til Joshua og Romy, så de kunne undervise. Og han gav en mappe med sanger og bilder til Edmond, som ville ta seg av menighetssangen. Han oppmuntret dem til å stå fast i troen de var opplært i, og stole på at Gud ville gi dem visdom i tjenesten.

Mennene tok ansvar for å ta seg av møtene. Joshua og Romy underviste leksjonene de hadde vært med på å lage til. Edmond tok ansvar for sangen og musikken, mens noen av kvinnene var med som forsangere.

Da Ray og Chris Pollock kom tilbake til landsbyen, ble de svært glade for å se en fungerende menighet med enhet og samfunn.

Ray bestemte at han ikke vil gå inn som leder igjen, men heller oppmuntre de troende til å fortsette slik de hadde gjort mens han var på hjemmeopphold.

“Jeg satte meg på bakerste benk mens Joshua åpnet møtet i bønn,” skrev Ray. “Så begynte de å synge. Kvinnene stillte opp framme, og selv om det ikke var den vakreste lyden jeg hadde hørt, var det en stor glede å se menigheten fungere på egen hånd. Dette kommer til å bli et spennende år etter hvert som vi får se hva Herren har planer om å gjøre i denne lille menigheten.”

Be om at de troende av Tagbanwa-folket må fortsette å ta ansvar i menigheten og i evangeliseringsarbeidet.

Comments are closed.

n@w-nov11_Cover-105x160

envelope

Left Menu Icon