?.. tilpasse seg tar tid

09.10.2012 /

Jason og Coralee Garro kom nettopp til Tanzania og har begynt å studere Swahili, med tanke på å bli menighetsplantere. De ser nå etter en menighet de kan gå i, og som kanskje også kan bli med på å nå unådde stammefolk med evangeliet.

Nå bor de i ei lita hytte i byen og har elektrisitet og vann de fleste dagene. Men det er mange ting de må venne seg til. Den 2 år gamle dattera deres spør hele tiden om når de skal dra tilbake til ”Merika.” Coralee var ikke særlig glad for rotta som kom inn i huset deres, men Jason fikset det problemet.

Jason og Coralee liker språk- og kulturstudiene, men det er forskjellige ting som er vanskelig.

“Swahili er mye vanskeligere enn vi trodde,” skrev Jason. “De bruker latinske bokstaver, og skrivemåter og bøying av verb er ganske regelrett, men substantivene er svært vanskelige. Du har åtte forskjellige kategorier, og når kategoriene forandres, forandres også alle endingene for å passe sammen i setningen.”

Garros brukte hele fredagen på å lære om ting som er spesielt for Tanzania.

“Etter å ha vært her i tre uker og hatt litt tid til å fordøye inntrykkene, har følelsene våre innhentet oss og gjort oss bevisst på hva vi har forlatt. Det har vært noen harde dager med tårer, og vi er så takknemlige for muligheten vi har hatt til å ringe heim på Skype et par ganger,” skrev Jason. “Vi ser med spenning på hva Gud har for oss her i Tanzania, men det handler om å ta en dag om gangen, for vi vet rett og slett ikke hva vår oppgave kommer til å gå ut på enda. Men midt i alt har vi blitt minnet på at vi er viktige i den store sammenhengen, og det er bare Guds nåde at Han gir oss lov til å være en del av det Han gjør i denne verden.”

Be for Jason og Coralee, og for oppgaven Gud har for dem.

Be om at de må lære språket og kulturen i Tanzania.

Comments are closed.

n@w-nov11_Cover-105x160

envelope

Left Menu Icon