Tlbake til stammen

08.01.2013 /

Greg Greenlaw skriver at der har tatt en tur tilbake til landsbyen der han og familien hans jobbet i 15 år.

 “Å, så oppmuntret vi ble!” sier han.

Turen var lagt opp som en fem dagers campingtur, uten privatliv og minimalt med mat, men Greg fryder seg. Årsaken var at han opplevde å se at Guds arbeid fortsetter i livet til de troende.

 “Det er 2½ år siden vi flyttet ut, og da visste vi ikke hva som kom til å skje med flokken av troende nakuier. Men selv om de var veike og ustabile, hadde de Guds faste Ord. Sannhetens såkorn var plantet i hjertene, og frukten som vi gjerne ville se i 2007, spirte fram i 2011 og 2012,” forteller Greg.

I den senere tid har oppgavene for Greg forandret seg litt. Han har flere og flere anledninger til å introdusere Fjellgrunn, det kronologiske bibelundervisnings-opplegget, for pastorer.

“Akkurat nå er 5000 eksemplarer av dette kurset på vei fra trykkeriet,” skriver han.

Men når det gjelder denne turen tilbake til stammen, var Greg overveldet over å se hva Guds Ord har gjort i hjertene til disse troende, å se at de modnes åndelig.

Kibo, Suse og Sobai er tre kristne menn av nakuifolket, som står fast for Kristus. De har hjem og ekteskap som fungerer ”bedre enn noen gang,” sier Greg.

Suses kone fortalte Heidi: “Det er ikke som det var før. Suse og jeg roper ikke til hverandre, og han slår meg aldri mer. Vi går alltid ut sammen og hjelper hverandre. Han er med meg og arbeider med sagoen, og jeg hjelper ham i grønnsakshagen. Han hjelper meg også å hente ved.”

Enheten og gjensidig respekt mellom de tre mennene, er et godt bevis, skriver Greg. Ja, han snakket med dem om det var tiden for å re på dem som de første nakui-eldste. ”Dessverre er ikke Mana, kona til Kibo, en troende enda, men vi ser at hun er mottakelig for evangeliet.”

Suse og Sobai bestemte seg for å vente med å innsette Kibo. De håper at Mana kommer til Kristus snart, så disse tre brødrene i Herren kan bli innsatt som nakui-eldste sammen. De håper at Greg kan besøke dem igjen i mars.

Nawaulo, kona til Sobai, sa til Heidi: “Heidi, vi må be for Mana. Vi skulle alle be for Mana hver dag. Dere i Goroka, vi i Nakui –og de andre i Amerika.”

De kristne nakuiene fortsetter å vokse i Kristus og å nå ut kjærlighet til dem som enda ikke kjenner Ham. Det virker som Manas hjerte er så og si klar til å ta i mot sannheten i evangeliet, en forandring som har stor betydning for nakui-menigheten.

Her er noe du kan be for hver dag.

Comments are closed.

n@w-nov11_Cover-105x160

envelope

Left Menu Icon