Tvillinger gir dobbel glede

01.07.2012 /

Casey Cretsinger kommer aldri til å glemme dagen da Fatou kom hjem til henne med de to små tvillingene sine.

 “Begge var radmagre. Jeg trodde at de var nyfødte. Da Fatou fortalte meg at de var to måneder gamle, trodde jeg ærlig talt ikke på det.”

Casey var ikke sikker på om de to stakkars babyene kunne overleve. Og det som verre var, var at mora, Fatou, også var underernært, syk og søvnløs.

“Det ble bestemt at alle tre skulle flytte til landsbyen vi bodde i, så vi kunne ha tilsyn med dem,” forteller Casey. ”Vi satte Fatou på en høykaloridiett så hun kunne komme til krefter igjen, og så se om hun kunne bli i stand til å produsere melk til babyene. Jeg lærte mange landsbykvinner om rengjøring av flasker, hvordan blande morsmelkerstatning, gi babyene flaskemelk og holde dem opp så de kunne rape etterpå.”

Alt dette var nytt for landsbykvinnene. Men Casey ble bønnhørt og planen hennes fungerte utmerket. Utrolig nok begynte babyene å vokse seg sterke og friske. ”Hver gang jeg var der, takket jeg Gud for at Han gav både mor og barn helse og krefter.”

I denne kulturen er det ikke vanlig at tvillinger overlever, forteller Casey. Ofte blir en av dem drept på grunn av gammel overtro om onde ånder.

Men Fatou var fast bestemt på at hun ville ha begge babyene sine. Hun følte det slik at Gud sa til henne at hun måtte gå til Casey for å be om hjelp til å berge dem.

”Jeg føler meg velsignet som får ha en liten del i livet deres,” sier Casey glad. ”De er nesten to år gamle nå, og så skjønne og friske!!”

Casey legger til: “Vi er velsignet som opplevde at Gud sendte disse to søte babyene vår vei.  Jeg liker å holde dem og bli kalt ’Mamma’ fordi vi reddet livene deres. Er det ikke herlig? Takk Gud, for at vi får lov til å bli brukt på denne måten.”

Takk Gud for Hans arbeid blant folket i Guinea.

 

Comments are closed.

n@w-nov11_Cover-105x160

envelope

Left Menu Icon