Uvanlig sted, vanlig problem

15.02.2013 /

Settingen er ukjent og situasjonene er annerledes, men problemene misjonærene møter er de samme, og seieren er å finne bare hos Gud.

Misjonær Gary Smith skrev at det er så lett å bli opptatt med målet for arbeidet – oversettelse, undervisning, opplæring, – at han glemmer at kraften til alt sammen kommer Gud, Ham vi tjener. Og Gary opplever at han kan la disse tingene – disse gode og viktige tingene – komme i veien for en sunn vandring men Herren Jesus Kristus.

Disse problemene er slett ikke så ukjent som en kunne forvente når en bor i en dinangatlandsby i jungelen på Papua Ny-Guinea.

Kona til Gary, Esther, har hjemmeskole med barna deres. “Esther gjør en god jobb,” skriver Gary, “men hver uke tenker hun, ‘Er jeg den rette personen til denne jobben?’” Når barna protesterer og klager, og en kjemper med lærevansker, blir det ikke lettere akkurat.

Men hjemmeskolen gjør at Gary og Esther kan bo inne i landsbyen og fokusere på oppgavene sine. Esther har taklet utfordringene. ”Hun er den rette personen og gjør en fantastisk jobb,” skriver Gary.

En annen utfordring er språklæringen. ”Dette er ikke noe uvanlig for en stammemisjonær, men for meg er det slik at jeg nesten gav opp. Det var så vanskelig at jeg holdt på å avslutte hele tjenesten,” forteller Gary.

 “Men alle disse vanskelighetene har blitt til seiere,” sier Gary. ”Barna vokser og lærer i hjemmeskolen, og barnet med lærevansker, gjør stadig framgang. Gjennom mine problemer med å lære språket har Gud blitt stor for meg.”

Å se at dinangatfolket stoler på Kristus og vokser i troen, er det den største gleden for familien Smith. De kan kjempe med vanskeligheter, men Gud gir seier.

Be for Gary og Esther og de troende hos dinangatfolket.

Comments are closed.

n@w-nov11_Cover-105x160

envelope

Left Menu Icon