GIFTIG KYLLINGSUPPE

Ei røff reise

Sent på 1950 tallet dro ei enslig, blåøyddame, med bakgrunn i journalistikk og kunst, ut på ei røff reise i Colombias jungel. Hun bodde flere måneder i hver enkelt landsby. Det var ingen fly, hoteller eller restauranter der.

Reisemåten var å sitte på en grov trebenk i en kano laget av en uthulet trestamme, og så gå til fots gjennom tett dampende jungel. Om nettene sov hun i hengekøye i jungelhytter sammen med lokalbefolkningen. Maten besto av det en kunne finne av spiselige ting, fra røkt fisk til villsvin, åmer eller suppe kokt på kyllingføtter.

Et avverget angrep

En dag skjedde det at en heksedoktor kokte en slik kyllingsuppe til Sophie, men han puttet noe ekstra i denne suppen. Landsbyfolket fulgte spent med da Sophie spiste suppen som inneholdt den mest dødelige giften de kjente til i jungelen. Den var kjent for å drepe en person på mindre enn fem minutter. Heksedoktoren hadde blandet inn nok til å ta livet av fem voksne menn.

Landsbyfolket fulgte nøye med og ventet på det uunngåelige – men det skjedde ingenting. Sophie følte seg uvel og kastet opp, men hun døde ikke. Og det var helt uforståelig.

Dersom noen tvilte på at giften var sterk nok,  fikk de se at hundene som slikket opp det Sophie hadde kastet opp falt døde om nesten umiddelbart.

Det var tydelig at Gud hadde beskyttet Sophie, og heksedoktoren som hadde kokt denne suppen, ble omvendt til Gud. Sophie ble kjent som en datter av Gud og fikk tillatelse til å reise trygt omkring i hele jungelen.

En åpen dør

Sophie ante ikke at Gud kom til å bruke hennes vitnesbyrd til å åpne vei for andre som kom etter henne, som Mark og Joyce Cain.

«Sophie åpnet veien for oss til å gå inn til jungelfolket, guahiboene.» fortalte Joyce. «Vi ble tatt imot som team fordi Sophie hadde satt sitt anerkjennende stempel på oss.»

Gud brukte Sophie til å åpne dørene på vidt gap. Les om hvordan Gud fortsetter sitt arbeid gjennom tjenesten til Mark og Joyce Cain og om hvordan de kunne glede seg over å se at dette folket de nådde med evangeliet, gikk videre til andre med det gode budskapet.

Be om at dette arbeidet kommer til å fortsette blant guahibofolket.