INGRID OG CHRIS ER FREMME

Velkomst

Det er vanskelig å tro at det bare er 3 uker siden vi ankom Papua Ny-Guinea. Det føles mer ut som måneder på grunn av alt som har skjedd siden vi kom hit.

Reisen var lang, men alt gikk helt etter planen. I Port Moresby traff vi de andre nye misjonærene som alle kommer fra USA, og da vi kom frem til byen Madang fikk vi litt av en velkomst! Noen av arbeiderne på misjonssenteret hadde til og med laget blomsterkranser vi fikk lagt rundt halsen.

Travel hverdag

Det har vært fullt kjør disse første tre ukene, og vi må innrømme at av og til har vi hatt mest lyst å gå og gjemme oss eller å våkne opp igjen hjemme i England eller Norge. Vi gjør så godt vi kan med å gjøre oss kjent med senteret her, landsbyene rundt, de andre nye misjonærene, lærerne våre og de nasjonale arbeiderne. Temperaturen har vært noe å venne seg til, og vi har begynt på språk- og kulturstudiene våre. Folk tenker, og gjør ting, helt annerledes her. Men selv om vi er i en vanskelig fase akkurat nå, så har Gud vært god mot oss, og Han møter oss der vi er hver gang vi føler oss nede og så tar han oss med videre!

Her er noe av det fine Gud har gitt oss i det siste:

Lærerne våre er fantastiske. Aaron og Lori Luse har drevet med menighetsplanting blant Patpatarfolket her i Papua Ny-Guinea, og de vet akkurat hvordan det er å komme hit som fremmede. De har mye visdom og er veldig forståelsesfulle, og vi ser veldig opp til dem. Aaron er lederen for menighetsbygging i NTM Papua Ny-Guinea så han kommer til å bli til stor hjelp for oss når vi har flyttet inn i en stamme også. Kjekt at vi får bli godt kjent med dem allerede.

De andre nye misjonærene her virker som veldig hyggelige folk også, og det har vært kjekt å høre hvordan Gud ledet dem hit. Jonathan sov gjennom natten allerede den andre natten vi var her, og det virker som han koser seg her. Vi takler varmen og fuktigheten bedre enn vi forventet og begynner å venne oss til at det er greit å være svett og klam stort sett hele tiden. Naturen her er utrolig vakker – tenk at vi får bo midt i regnskogen! Det å bli skubbet helt til grensen av det vi kan takle er faktisk også en fin ting, for vi får oppleve at Gud hjelper på en annen måte enn når vi ikke forlater komfortsonen vår. Vi er veldig takknemlige for alle som ber for oss, og for staben her som virkelig bryr seg om oss og hjelper oss å finne ut av ting her.

Det var veldig vanskelig å måtte ta farvell med familie og venner, men det er samtidig godt å vite at så mange ba for oss da vi dro, og fortsetter å be for oss nå som vi er her i Papua Ny-Guinea.

Vi kan ikke gjøre denne jobben uten dere som ber for oss.