Sommerkonferansen i Ålesund

Ålesund

Velkommen til sommerkonferansen for 2022 i Ålesund!

27-31. JULI – Vi gleder oss til å ta imot dere i vakre Ålesund by i Møre og Romsdal. Vi kan love et variert og rikholdig program for alle aldre. Det blir spesielt satset på ungdommene i år, med tidligere ungdomspastor Tim Carmical fra USA som taler. Andre nye bekjentskaper blir Wolfgang Kuhs fra Tyskland og Oddvar Sten Rønsen fra Oslo. Merk: Overnatting og alle måltider unntatt lunsj må man i år ordne med selv.

Talere

Tim Carmical

Tim og Joan forlot sine jobber etter å ha blitt utfordret av en misjonær på besøk. Sammen med barna la de ut på en reise som har brakt dem rundt jorden og tilbake der de begynte. To år på Clear Creek Baptist Bible College i Kentucky, deretter to år på New Tribes Bible Institute i Michigan og så et femte år ved North Cotes College i England utrustet dem for misjonstjeneste.

Senere har de opplevd kanoferder på Amazonas, opphold på knøttsmå øyer sør i Stillehavet og hatt en tjeneste på fem kontinenter og i over 20 land.

Tim og Joan med familien arbeidet i en fjerntliggende folkegruppe i Papua Ny-Guinea fra 2008 til 2012.  Nå reiser de rundt i USAs midtvest for å fortelle folk og menigheter om arbeidet til Ethnos360. Målet er å hjelpe og oppmuntre menigheter til å ta del i arbeidet med å plante menigheter blant unådde folkegrupper.

Tim er tidligere ungdomspastor og har et brennende hjerte for ungdom. Hans varme og smittsomme humør gjør at han har lett for å bli kjent med folk. Han er en dyktig formidler som når både gamle og unge med sitt budskap. Han besøker både skoler, menigheter, leirer og høyskoler.

Wolfgang Kuhs

Wolfgang Kuhs har vært lykkelig gift i 40 år og er far til 7 barn. Frem til han gikk av med pensjon i 2015 var han administrerende direktør i en sparebank med 750 ansatte. Som pensjonist har han rikelig å fylle dagene sine med. Han er styreleder i en misjonsorganisasjon med 350 ansatte, ekteskapsveileder sammen med kona og er også med i ledelsen i en forsamling i Hof, Tyskland.

Tema: Evangelisering i en postmoderne verden.

Oddvar Sten Rønsen

Etter mange år i ledende stillinger innenfor internasjonal industri og finans har Oddvar de siste femten årene vært engasjert i internasjonal misjon, særlig i Sydøst-Asia. Oddvar har lenge vært opptatt av praktiske utfordringer til Lausannebevegelsens misjonstenkning med  ‘ord og gjerning hånd i hånd’, og hvordan det kan fungere. Han har blant annet skrevet boken ‘Mission Drift?’ utgitt av Langham, UK. Oddvar studerte økonomi i Manchester og Warwick og etter masterstudier i teologi  fra London School of Theology har han også vært engasjert i forkynnervirksomhet,  og i kristen mikrofinans med Misjonsalliansen.

Ingvar Skeie

Ingvar Skeie jobber til vanlig som økonomisk seniorrådgiver i Vestland fylkeskommune. Har har vært styremedlem og økonomiansvarlig i Ethnos360 i mange år.

På fritiden har han vært svært aktiv som forkynner i Bergensregionen. Han er kunnskapsrik og har en meget god formidlerevne. Få gjerne med deg den flotte bibeltimen om kong Hiskia fra fjorårets misjonskonferanse.

Link til bibeltime på Youtube: https://youtu.be/22eADtXsWq4

Program

Onsdag

19:00 – Oppstartsmøte

Kaffe etter møtet.

21:00 – Ungdomssamling med ice breakers der Tim Carmical deltar

Dagsprogram

09:00 – Bønnesamling i stua

10:00 – Bibeltime + barnemøte

11:30 – Misjonsoppdatering – enten via video eller av misjonærer som er tilstede på konferansen.

13:00 – Lunsj

18:00 – Årssamling på lørdag. Det blir også organisert en del aktiviteter på ettermiddager for ungdommene. Flere detaljer når vi nærmer oss oppstart.

19:00 – Kveldsmøte etterfulgt av kaffe

21:00 – Ungdomssamling med andakt av Tim Carmical

Lørdag blir det storsamling for ungdom kl 21:00.

Søndag

09:00 – Bønnesamling i stua

10:00 – Bibeltime + barnemøte

11:30 – Bibeltime

13:00 – Lunsj og avslutning av konferansen.

Priser

Konferanse: Gratis

Lunsj: Forhåndsbestilling er nå stengt, men det blir mulig å bestille på dagen så langt beholdningen rekker. PRISER: Over 12 år: 70kr. 4-12år: 50kr. Under 4 år: gratis.

Overnatting ved UIO: 300kr per pers (200kr i sovesal) Sengetøy: 100kr per person.

Losji må man i år ordne selv. Vi kan tilby rimelig overnatting i UIO sine lokaler. NB: dette gjelder et begrenset antall rom. Dette kommer frem i påmeldingsskjemaet. Ta gjerne kontakt om du har spørsmål om overnatting.

Vi vil også fremheve en rimelig overnattingsmulighet hos Borg Sommerhotell med priser på tomannsrom fra 940kr. Dette er et tilbud fra Ålesund folkehøyskole som eies av Sunnmøre indremisjon. Mer informasjon på deres nettsider: https://alesundfhs.no/borg-sommerhotell/

Andre overnattingsmuligheter:

  • AirBNB (vær tidlig ute)
  • Camping/Bobilparkering
  • Hotell (vær tidlig ute)

Konferansen er i år gratis, men ønsker du å hjelpe oss med utgiftene så kan du gi en gave under.

Hva finnes i nærheten

Parkering: Aksla parkering er rett ved siden av lokalene og har rikelig med parkeringsplasser.

Uteområde: Byparken er rett over gata med flott og nylig oppgradert lekeplass for barna. Derfra kan man også gå trappene opp til fjellstua (kafe og utsiktspunkt).

Mat/kaffe: Vi er midt i Ålesund sentrum med mange tilbud. Nevner noen her. Dråpe kaffehus er en lun og koslig kaffebar der man også kan bestille noen måltider. Gulrotkaken anbefales! Like ved byparken har bymisjonen sin kafe med rimelige måltider. Ellers er der food trucks, Burger King, flere bakerier, kebabsjapper, Zuuma (Sushi), XL Diner (klippfisk), Ålesund Sushi, Bro og Egon for å nevne noen. Jacu kaffebrenneri med lokalbrent kaffe har også åpent om sommeren med nydelig kaffe.

Aktiviteter: Atlanterhavsparken som er nord-Europas største saltvannsakvarium. Du kan også ta et dagstur på fjordcruise til Geiranger rett fra Ålesund sentrum. Bybadet er et nytt badeland med bølgebasseng er bare et steinkast unna. Ellers kan man rusle rundt i Ålesund sentrum og se og oppleve mye liv langs brosundet.

Shopping: Det er 5 minutts gange til Ålesund storsenter, og like ved finner man Kremmergården som er et mindre kjøpesenter. Ellers er gågata et område med flere butikker. Amfi Moa ligger en 10 minutters biltur unna og er et av landets største kjøpesenter med over 200 butikker.

Litt lengre unna finnes mange fine severdigheter. Alnes fyr på Godøya har et flott besøkssenter med kafe og flott havutsikt. Giske kirke er en marmorkirke fra vikingtiden. Godøyfjellet er også et flott turmål. For bading finnes det strender på Giske, Blimsanden på Vigra. Vigra har også mange turmuligheter som også passer godt for småbarn. Skjonghelleren på Valderøya er også verdt et besøk. Sukkertoppen er en annen fin tur, med litt brattere terreng. Ellers er der også badeplasser på Voldsdalsbergene, Emblemsanden, med flere.

Hotell i området klikk HER>>

Matsalen hvor det vil bli servert lunsj.

Stua ved siden av matsalen hvor man kan slappe av og være sosial. Noen av ungdomssamlingene blir her, og bønnesamlingene om morgenen.

Like utenfor matsalen er parken med en ny og flott lekeplass for barn. Herfra kan man også gå trappene opp til det verdenskjente utsiktspunktet over Ålesund og omegn.

Inngangen til matsalen og stuen. Du ser også ned gaten mot gamle Ålesund bedehus der samlingene skal være.

Adresse: Kipervikgata 19, 6003 Ålesund